În urmă cu două luni, autoritățile au impus companiilor să ceară clienților dovada vaccinării sau să poarte măști în interior, fiind exceptate de la măsură localurile care servesc băuturi și mâncare. Astăzi, guvernatorul statului a anunțat că restricțiile vor fi ridicate, dar rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție în școli, instituții de îngrijire a copiilor, spitale, case de bătrâni și în transportul public.

Guvernatoarea Kathy Hochul a declarat că “Având în vedere scăderea numărului de cazuri și a spitalizărilor, ne simțim confortabil să ridicăm aceste restricții începând de mâine [joi]. (…) Persoanele care doresc să continue să poarte mască pot face acest lucru”. Hochul a precizat că statul urmează să analizeze luna viitoare măsurile privitoare la școli, printre care și testarea elevilor.

Relaxarea măsurilor vine în contextul în care valul Omicron, care a cuprins SUA în ultimele luni, a început să se retragă. O serie de state din nord-est, cu rate ridicate de vaccinare, inclusiv Massachusetts, New Jersey, Delaware, au stabilit termene pentru eliminarea obligativității purtării măștilor de protecție în școli.

Departamentul de sănătate din Oregon a anunțat că statul va elimina cerințele generale privind măștile pentru locurile publice interioare cel târziu până pe 31 martie. Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a anunțat măsuri similare începând cu 15 februarie.

Surse alternative: BBC, CBS.

Foto: Ammentorp | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday