Măsura ar reduce drastic numărul persoanelor care folosesc același cont. Funcția va trimite un mesaj către un număr de utilizatori ai platformei Netflix, prin care li se cere confirmarea că aceștia locuiesc cu proprietarul contului, prin precizarea anumitor detalii. Ulterior, proprietarul contului va primi și el prin email informațiile despre persoanele care îi folosesc contul de Netflix. 

Utilizatorii pot, totuși, să amâne verificarea și să continue să folosească o perioadă Netflix, în mod normal. Mesajul ar putea apărea din nou la redeschiderea aplicației, și eventual, utilizatorilor li se va cere să deschidă un cont nou, dacă aplicația constată că persoanele care o folosesc nu locuiesc în același loc. 

Netflix, cel mai mare serviciu de streaming, testează constant noi funcții și nu se știe sigur dacă sau când va fi implementată la scară largă verificarea adreselor. 

Netflix s-a limitat până acum să avertizeze utilizatorii prin termenii și condițiile aplicației că aceștia trebuie să locuiască sub același acoperiș pentru a folosi același cont, în timp ce alte aplicațiii refuză folosirea aceluiași cont de către mai multe persoane.

Sursă: Reuters

Sursa foto: Mollie Sivaram/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday