Netflix l-a cooptat în proiectul de extindere în industria jocurilor pe Mike Verdu, care a ajutat la dezvoltarea unor jocuri populare, între care Sims, Plants vs. Zombies sau seria Star Wars. Verdu a mai lucrat și la Facebook pentru optimizarea unor jocuri pentru căștile de realitate virtuală Oculus. Potrivit Bloomberg, Netflix va continua să angajeze experți din industria jocurilor, în perioada următoare.

Potrivit unei surse citate de publicația americană, costul abonamentelor Netflix nu va crește după adăugarea jocurilor, cel puțin în 2022. Titlurile vor apărea alături de celelalte categorii de conținut (filme, seriale, emisiuni), într-o formă similară cu lansările de documentare sau stand-up.

Compania de streaming vizează extinderea către piața de gaming pentru a-și păstra avansul față de competitorii HBO Max sau Disney +. Geetha Ranganathan, analist media BI, a explicat: “Aceasta este o extensie naturală a strategiei sale de conținut. Deși este posibil să nu genereze venituri suplimentare, mișcarea va contribui la aprofundarea angajamentului publicului și la creșterea interesului pentru Netflix”.

Acțiunile Netflix au crescut cu până la 3,3%, până la 566 de dolari la finalul tranzacțiilor, în urma anunțului Bloomberg.

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday