“La fel ca toate filmele și serialele noastre, jocurile vor fi incluse în costul abonamentului, fără reclame, fără microtranzacții”, a precizat compania. Titlurile se regăsesc în biblioteca Netflix, dar trebuie descărcate din Google Play pentru a fi lansate din aplicația de mobil a Netflix.

Cele cinci jocuri introduse, “Stranger Things: 1984”, “Stranger Things 3: The Game”, “Card Blast”, “Teeter Up” și “Shooting Hoops”, sunt deținute de Night School Studio, un dezvoltator pe care Netflix l-a cumpărat, ca parte a procesului de extindere în alte domenii față de streaming video. 

În acest sens, Netflix l-a angajat pe Mike Verdu, fost director executiv la Electronic Arts. Acesta a lucrat la seriile Sims, Plants vs. Zombies sau Star Wars. Verdu a mai lucrat și la Facebook pentru optimizarea unor jocuri pentru căștile de realitate virtuală Oculus. Netflix va continua să angajeze experți din industria jocurilor, în perioada următoare.

Sectorul de gaming este văzut de Netflix ca o nouă sursă de venit, în condițiile în care pe piața de streaming video are parte de o concurență din ce în ce mai serioasă, venită din partea Disney+ sau HBO Max.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Netflix.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday