Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers la Iași pentru a inspecta Spitalul de Boli Infecțioase și cel Județean. La finalul vizitei, a susținut o conferință de presă.

Principalele declarații:

  • Avem suprapopulare a secțiilor de COVID, în anumite zone din țară, pentru că asimptomaticii nu mai cer să plece acasă.
  • O clădire a Spitalului Militar din Iași, cu 20 de paturi, devine spital special pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Aici vor fi redirecționați pacienți din alte județe, dacă este cazul.
  • Putem gestiona cazurile actuale, cele 448 de cazuri pe care le avem în prezent la ATI.
  • Revin la rugămintea de a respecta regulile, de a purta măști și de a respecta măsurile de distanțare socială. Sper sa ajungem în curând la stabilizarea cazurilor.
  • Avem în acest moment mai multe zone cu focare. Scăderea vârstei infectaților înseamnă socializare. În anumite zile am avut și transferuri ale pacienților.
  • România a făcut o solicitare Uniunii Europene pentru 10 milioane de doze de vaccin, în momentul în care acestea vor intra pe piață.
  • DSP București va fi coordonat de un Secretar de Stat, având în vedere numărul mare de cazuri. Avem ce mai mare rată de infectare în Argeș, Prahova, Dâmbovița, unde principalul factor de infectare este transportul, apoi turismul.

Reamintim că sâmbătă, în România, s-au înregistrat 1.350 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore și au decedat 43 de persoane. La ATI sunt în stare gravă 448 de pacienți. Numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei a depășit 60 de mii, dintre care aproape jumătate s-au vindecat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday