Bilanțul se ridică la 10 persoane decedate și 7 în stare critică. În total, 16 pacienți erau internați în secția Terapie Intensivă.

Managerul spitalului spune că doi dintre pacienți au murit la UPU, după incendiu, din cauză că au fost transferați din secția ATI. Aceștia se aflau deja în stare critică la momentul în care s-a produs incendiul.

Între persoanele care au fost rănite, se află și medicul care era de gardă. Acesta a intervenit pentru a salva viețile pacienților și are arsuri pe 40% din suprafața corpului. Urmează să fie transferat în Belgia.

“Medicul este dus la Spitalul Floreasca și pregătit pentru transferul către Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Am reușit să obținem acordul spitalului, deși, din cauza pandemiei, nu sunt acceptați pacienți din alte țări”, a spus premierul Orban.

În afară de medicul aflat în stare gravă, primesc îngrijiri alte trei cadre medicale (un medic și două asistente), rănite în timp ce încercau să salveze pacienții din secția ATI.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday