Al treilea deces din cauza coronavirusului în România. Victima este un bărbat de 70 de ani din județul Neamț, care suferea de diabet și hipertensiune arterială. A decedat în centrul de boli infecțioase de la Iași. În cazul său, nu s-a constatat contact cu alte persoane infectate sau dacă a călătorit în afara țării.

Comunicatul emis de Grupul de Comunicare Strategică:

„În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.”

Amintim că odată cu informarea de presă emisă la ora 13 de către guvern, au fost anunțate primele două decese de pe teritoriul țării. Primul caz, un bărbat de 67 de ani, confirmat cu coronavirus pe 18 martie la Spitalul din Filiași, care suferea de cancer în stadiu terminal. Al doilea deces este la un pacient în vârstă de 74 de ani care era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Dr. Victor Babeş – București, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă. Numărul de cazuri de infectare confirmate până astăzi este de 433, iar 64 de persoane s-au videcat.

Opt cetățeni români au decedat în străinătate, din cauza virusului. Este vorba de șapte persoane din Italia și una din Franța, conform precizărilor Ministerului de Externe.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday