Vasul de salvare Aquarius nu poate debarca în portul Marsilia, a declarat ministrul de Finanțe al Franței, informează Reuters. 

Ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, a spus că, pentru moment, nava nu poate debarca în Marsilia, întrebat fiind la un post de televiziune dacă Parisul ar fi gata să răspundă pozitiv unei cereri din partea organizațiilor de caritate pentru permisiunea de a acosta cu 58 de persoane la bord în portul francez.

Le Maire a declarat că navele ar fi trebuit să ajungă la cel mai apropiat port, în conformitate cu normele europene, iar Marsilia nu este în apropiere.

“În ceea ce privește problemele legate de migrație, problema trebuie abordată ferm și clar, iar regulile europene trebuie respectate”, a spus ministrul.

Aquarius 2 este ultimul vas de salvare de caritate din zona centrală a Mediteranei, transportând migranții care încearca să ajungă în Europa din Libia.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday