Miercuri s-a încheiat a doua zi de întâlniri prin video-conferință în care principalele discuții s-au concentrat pe misiunile din Afganistan și Irak. 

În ceea ce privește Irakul, miniștrii au fost de acord să extindă sfera misiunii NATO, ca urmare a cererii Irakului, pentru a sprijini forțele irakiene în lupta împotriva terorismului și pentru a se asigura că ISIS nu se întoarce: Astăzi, am decis să extindem misiunea de instruire a NATO în Irak, de la 500 la aproximativ 4.000 de persoane, a afirmat Jens Stoltenberg.

Referitor la Afganistan, miniștrii și-au reiterat angajamentul față de misiunea de sprijin condusă de NATO, dar nu s-a luat nicio decizie clară privind misiunea desfășurată în teritoriu. Stoltenberg a declarat : În această etapă, nu am luat nicio decizie finală cu privire la viitorul prezenței noastre, dar, pe măsură ce se apropie termenul limită de 1 mai, aliații NATO vor continua să se consulte și să se coordoneze”.

SUA ar urma să-și retragă militarii din Afganistan până la 1 mai, dar luna trecută Pentagonul a declarat că acest lucru va fi condiționat de angajamentele de pace ale talibanilor. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat anterior că părăsirea Afganistanului prea devreme sau într-un mod necoordonat ar putea avea consecințe pentru cea mai mare organizație militară din lume.

Sursă: NATO.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday