Înotătorul Robert Glință a anunțat că se retrage oficial din activitate. “Resursele [mele] s-au epuizat și a venit momentul să mă ocup de sănătatea mea fizică, mintală, emoțională și spirituală, pentru că, până la urmă, sunt doar un alt om“, a transmis sportivul pe pagina sa de Facebook.

Înotătorul, în vârstă de 25 de ani, deține recordul mondial pentru juniori și recordul național pentru seniori (în bazin scurt), la proba de 100 m spate. În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic), și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, din 2016. La acea olimpiadă, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor. S-a clasat atunci pe locul 8, după ce în semifinale a stabilit un nou record național al României (54:34).

În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești. În noiembrie 2021, la Europenele în bazin scurt (25 m) de la Kazan (Rusia) a cucerit cea de-a treia medalie de bronz pe această distanță. Alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație.

Foto: Facebook/Robert Glință

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday