David Popovici a înotat pe culoarul patru, destinat favoritului, după ce în semifinalele probei de 200 de metri liber a obținut cel mai bun timp, 1:44:91. După prima lungime de bazin, sportivul român a întors primul și și-a dominat adversarii până la final. Popovici a încheiat proba cu timpul 1:42:97 și a stabilit un nou record mondial pentru juniori, cu un avans de peste 2 secunde față de locul doi.

Este a doua medalie de aur obținută de David Popovici la această ediție a Campionatului European de Natație, desfășurat la Roma. În urmă cu două zile, tânărul de 17 ani a câștigat și proba de 100 de metri liber, stabilind totodată un nou record mondial.

Finala probei de 100 metri liber:

https://www.youtube.com/watch?v=2_NNHTSq0qQ&ab_channel=Fortheloveofsport

În luna iulie, Popovici s-a impus și la Campionatul Mondial, în probele de 100 de metri și 200 de metri liber. Din 1973, de la reușita americanul Jim Montgomery, nu se mai întâmplase ca un sportiv să devină campion mondial atât la 100 de metri liber, cât și la 200 de metri liber.

Înotătorul român este și campion european la juniori, în probele de 50 de metri liber, 100 de metri liber și 200 de metri liber. Deține recordul mondial la 100 de metri liber și recordul mondial pentru juniori la 200 de metri liber.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday