DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Paul-Sorin Stănescu, nașul fiului lui Liviu Dragnea, în calitate de reprezentant al Institutului Pasteur, a fostului primar al Sectorului 6, Constantin-Cristian Poteraș, și a altor trei persoane, într-un dosar legat de afacerile imobiliare ale institutului.

Constantin-Cristian Poteraș a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită, iar Paul-Sorin Stănescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani. Alături de cei doi au mai fost trimiși în judecată Lucian Viorel Georgescu, „persoană apropiată fostului primar, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită”, Valentina-Narcisa Georgescu, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită, spălare de bani și Bogdan Georgescu, pentru complicitate complicitate la abuz în serviciu. 

Concret, în ianuarie 2007, Primăria Sectorului 6, condusă de Poteraș, a emis un titlu de proprietate în baza căruia Societatea Națională Institutul Pasteur S.A. (condusă de nașul fiului lui Dragnea, Paul-Sorin Stănescu) a obținut dreptul de proprietate asupra unui teren cu suprafața de aproximativ 19 ha pe raza municipiului București. „Din probele administrate în cauză a rezultat că emiterea titlului de proprietate a fost rezultatul încălcării dispozițiilor legale de către inculpatul Poteraș Constantin Cristian, cu ajutorul inculpaților Stănescu Paul Sorin la acea dată reprezentant al S.N. Institutul Pasteur S.A, Georgescu Bogdan și Georgescu Valentina Narcisa.

Prin transferul nelegal al imobilului în patrimoniul societății comerciale s-a produs un prejudiciu statului în cuantum de 26.466.464 euro, care reprezintă în același timp un avantaj patrimonial pentru S.N. Institutul Pasteur S.A.”

„Georgescu Bogdan și Georgescu Valentina Narcisa, persoane apropiate atât de Poteraș Constantin Cristian, cât și de Stănescu Paul Sorin, au fost implicați în identificarea terenului retrocedat, au intermediat legătura dintre funcționarul public și reprezentantul solicitantului, s-au ocupat de întocmirea primelor formalități și au obținut sprijinul unor persoane cu influență asupra funcționarilor publici implicați.

Comunicatul integral aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday