NASA lansează prima misiune care va cerceta Soarele. Lansarea rachetei Delta IV Heavy este programată pentru astăzi, la 3:31 a.m. ET, potrivit NASA.

Delta IV este un nou model de rachetă de la Boeing.  Odată ajuns în spațiu, Delta IV poate plasa nave spațiale în transfer polar, soare-sincron, geosincron, geosincron și orbite ale Pământului.

Lansarea sondei numită Parker trebuia să aibă loc sâmbătă, însă a fost amânată pentru duminică.

Sonda este setată să devină cel mai rapid obiect în mișcare din istorie și poate rezista la temperaturi de peste 1000 de grade Celsius.

Racheta va arunca sonda în interiorul sistemului solar, permițând misiunii NASA să treacă pe lângă Venus în șase săptămâni și să ajungă în apropierea Soarelui la alte șase săptămâni după aceea.

De-a lungul a șapte ani, Parker va face 24 de bucle în jurul stelei noastre pentru a studia fizica coroanei Soarelui, locul de unde o mare parte din activitatea importantă care afectează Pământul pare să provină, potrivit BBC.

Sonda Parker ne va ajuta să înțelegem mai bine cum funcționează Soarele. Steaua bombează permanent Pamântul cu particule încărcate și câmpuri magnetice. Acest flux perpetuu sau “vânt solar” este responsabil pentru generarea de lumini aurorale frumoase care apar în cerul polar, dar există și unele interacțiuni care declanșează efecte mult mai îngrijorătoare. Poate fi afectat câmpul magnetic al Pământului. În acest proces, comunicațiile pot fi întrerupte, sateliții pot fi deconectați offline, iar rețelele electrice vor fi vulnerabile la supratensiuni.
Oamenii de știință încearcă să prezică aceste “furtuni”, iar Parker promite informații noi și valoroase pentru a le ajuta să facă acest lucru.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday