A view of San Francisco Bay at night seen by the Suomi NPP satellite, a joint project of NASA and the National Ocean and Atmospheric Administration and one of the satellites feeding a new international COVID-19 dashboard. (Image credit: NASA)

Cele trei agenții au anunțat că împreună lucreză pe un „tablou de bord” care nu urmărește însăși boala respiratorie, ci consecințele măsurilor de sănătate publică implementate pentru a încetini răspândirea pandemiei, cum ar fi închiderea frontierelor și impunerea distanțării sociale, scrie Space.com.

Agențiile spațiale au constatat că sateliții lor de observare a Pământului sunt utili pentru a surprinde câteva date importante în analiză. Noul tablou de bord include, de exemplu, datele care arată scăderea emisiilor poluante, deoarece oamenii conduc mai puțin, schimbarea tiparelor de lumini artificiale noaptea, blocajele de trafic la granițele închise și chiar modificări ale calității apei din impactul redus al industriei.

„Pe măsură ce această pandemie s-a răspândit pe tot globul, oamenii de știință au început să vadă din spațiu cum se schimbă tiparele activităților umane și cum aceste schimbări au afectat mediul”, a spus Thomas Zurbuchen, cercetător NASA.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday