Din cei șapte mii de asemenea asteroizi troieni, Lucy va investiga șapte selectați de cercetători, trecând pe lângă ei în decursul a șapte ani. Un lucru care nedumereste cercetătorii este diversitatea acestor asteroizi, ei având forme, dimensiuni (de la unu la o sută de kilometri) și culori foarte variate, iar Lucy va afla de ce sunt atât de diferiți.

Pentru a-și îndeplini misiunea științifică, Lucy are la bord o cameră color de înaltă rezoluție, un spectrometru infraroșu, o camera pancromatică și un spectrometru termal. Cu ajutorul acestora, sonda va colecta imagini și informații importante despre structura și compoziția suprafețelor acestor obiecte spațiale.

Din păcate, Lucy va ajunge la primul asteroid abia în 2027, având nevoie de multe manevre complicate pentru a ajunge pe traiectoria dorită. Lucy a fost lansată astăzi la bordul unei rachete Atlas V. Prețul dezvoltării, construcției și lansării acestei sonde este de aproximativ un miliard de dolari.

Troienii lui Jupiter sunt o serie de asteroizi care datează de la formarea Sistemului Solar. Conform cercetătorilor, aceștia s-ar fi format spre marginile sistemului solar, după care au migrat spre interior. Astfel, ei conțin informații importante despre formarea planetelor și despre compoziția lor. Două grupuri de asteroizi troieni sunt pe orbita lui Jupiter, la egală distanță înaintea și în urma planetei. Totuși, în ciuda importanței și relativei lor apropieri, nicio misiune științifică nu a ajuns până la aceste corpuri spațiale.

Denumirea Lucy pentru sonda spațială este dată de cel mai vechi schelet al unui hominid (un strămoș al omului) descoperit până acum, vechi de 3.2 milioane de ani.

Sursă: Nature

Sursa Foto: NASA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday