Agenția Spațială a SUA a precizat că grupul va analiza cantitatea de informații disponibilă publicului în raport cu activitatea OZN-urilor, dar va realiza totodată și o sinteză a informațiilor necesare pentru a explica fenomenele aeriene neidentificate. 

Thomas Zurbuchen, șeful misiunii, a recunoscut că cercetătorii ar putea vedea acest demers ca pe o deviere de la activitatea specifică a Agenției, prin aventurarea într-un domeniu controversat. Însă el îl consideră a fi unul din sfera cercetărilor cu risc și cu impact ridicat.

Studiul se va concentra pe identificarea datelor disponibile, realizarea unui procedeu pentru a colecta cat mai eficient acest fel de informații pe viitor și, totodată, va stabili modul în care NASA poate folosi aceste date pentru a se putea apropia cât mai mult posibil de a explica OZN-urile”, a declarat Zurbuchen.

Omul de știință a mai precizat că întregul proiect va costa aproximativ 100 de mii de dolari și va începe în această toamnă. Echipa, spune el, este conștientă că demersul poate duce la identificarea unui nou fenomen științific sau s-ar putea dovedi inutil.

Surse: NY Times, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday