Phil Robertson, director adjunct al Human Rights Watch (HRW) din Asia, a descris scenele ca fiind “șocante, oribile, barbare și inacceptabile. Este cea mai sângeroasă zi”, a declarat el pentru BBC.

Manifestanții împotriva regimului militar au ieșit pe străzi, în ciuda avertismentelor transmise de televiziunea de stat că protestatarii riscă să fie împușcați. Forțele de securitate au intervenit în forță, în ceea ce ministrul britanic de Externe a numit a fi “un nou nivel al violențelor”.

“Vom colabora cu partenerii noștri internaționali pentru a pune capăt acestor violențe fără sens, pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili și pentru a asigura o cale de întoarcere către democrație pentru această țară”, a scris Dominic Raab pe Twitter.

Pe 1 februarie 2021 armata din Myanmar i-a arestat pe liderii politici aleși democratic, sub pretextul că alegerile au fost fraudate. De atunci au loc permanent proteste de stradă, în ciuda intervenției ferme a forțelor de securitate care au împușcat până acum peste 400 de protestatari.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday