UPDATE: Cei trei copii au fost declarați decedați. IGSU face un apel la cetățeni să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor:

„Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice și asigurați-vă că nu mai sunt mijloace de incălzire în funcțiune.

Totodată, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să fie surprinși de incendii sau să utilizeze petarde, artificii ori alte obiecte periculoase. Pentru a preveni producerea unor incendii, nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun sau în apropierea materialelor care pot lua foc.

De asemenea, este important să nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură, precum sobe, calorifere ori alte mijloace de încălzire.”

Incidentul a avut loc în urmă cu puțin timp, în localitatea Archita din județul Mureș. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit la o casă, iar arderea s-a manifestat într-o singură cameră a acesteia, fiind afectate în totalitate bunurile.

În încăperea afectată se aflau trei copii, unul de 10 luni, unul de 2 ani și 10 luni și unul de 4 ani, arată sursa citată, care precizează că cei trei sunt inconștienți și că prezintă intoxicații grave și arsuri din cauza flăcărilor.

„Cauza incendiului a fost o sobă lăsată nesupravegheată și deschisă, iar în imediata apropiere era patul în care se aflau cei 3 copii. Micuții au fost lăsați singuri în casă, în timp ce mama lor hrănea animalele în curte.”, arată ISU, care avertizează că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe și gospodării și reamintește părinților „că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday