Plenul Camerei Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, cu 99 de voturi „pentru”, 171 „împotrivă” și 5 „abțineri”. Săptămâna trecută, PNL și USR au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, intitulată “Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care cereau demisia lui Tudorel Toader. Moțiunea a fost dezbătută marți, iar astăzi a fost supusă la vot.

Update: Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat: „Este un semnal foarte clar că, dacă PSD decide să remanieze un ministru, o va face în partid. Informațiile carea apar în presă sunt total diferite de ce se întâmplă în PSD. Nu am avut nicio discuție cu niciun lider PSD

Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi amnistia și grațierea. La ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader. Sper ca toată lumea să revină cu picioarele pe pământ”.

Update: Președintele USR, Dan Barna, a declarat după ce moțiunea simplă a fost respinsă: Solidaritatea PSD în protecția penalilor este impecabilă. În momentul de față avem o majoritate PSD-ALDE, care face bloc în jurul lui Liviu Dragnea. Nu e nimic surprinzător că ministrul Justiției nu a fost în plen astăzi. Faptul ca ministrul Justiției nu vine să onoreze procedural această moțiune simplă nu surprinde pe nimeni”.

„După cum ştiţi, pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluărilor. A venit astăzi vremea evaluării domnului ministru Tudorel Toader. După Ordonanţa odioasă 92/2018, care a bulversat, pur şi simplu, parchetele, după toate nenorocirile pe care le-a făcut pe acest domeniu al Justiţiei, a venit momentul bilanţului şi depunem astăzi această moţiune simplă împotriva politicii sistematice de distrugerea Justiţiei dusă de acest ministru”, declara deputatul USR Stelian Ion la momentul depunerii moțiunii.

Semnatarii moțiunii îl acuză pe Toader, în 20 de puncte, că prin comportamentul său „a abandonat Justiţia în mâna infractorilor” şi „a trimis România în trecut, în perioada Năstase – Stănoiu, în care dosarele se rezolvau în şedinţe de partid”.

Întrebat dacă are argumente, fiind considerat “un ministru de nota 4”, Toader a răspuns: „Depinde, poate au nostalgiile sistemului sovietic, unde grila de notare este de la unu la 5″.

Ministrul Justiției a spus, de asemenea, că el nu poate fi făcut răspunzător pentru masacrarea Codurilor Penale, pentru că nu a făcut altceva decât să trimită Parlamentului proiectele de punere în acord a celor două acte normative cu deciziile Curții Constituționale și a directivelor europene.

Ați întrebat care a fost necesitatea ordonanței de urgență. Dacă nu ar fi intrat în vigoare la acea dată ar fi intrat în vigoare legea care dă posibilitatea pensionării anticipate și s-ar fi întâmplat ceea ce a spus președintele și Comisia de la Veneția: deficit de personal. Dacă Comisia va fi solicitată, va da un aviz referitor la OUG.”, a spus Toader.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday