Plenul reunit al Parlamentului a votat împotriva moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”. Pentru ca moțiunea să treacă și Guvernul să cadă ar fi trebuit să fie votată de 233 de deputați și senatori. Înainte de dezbatere, au anunțat că vor vota pentru moțiune parlamentarii PNL, USR, UDMR și Pro România. 

Ora 17:40: S-au citit în plen rezultatele finale. 200 de voturi ,,pentru”, 7 voturi ,,împotrivă” și 3 abțineri.

Ora 16:05: Victor Ponta (Pro România) a subliniat că partidul său nu a semnat moțiunea, dar o va vota: ,,Precizez că Pro România nu a semnat textul, va vota însă pentru. Nu l-am semnat pentru că a fost un fake, e clar ca unii dintre semnatari știu bine că dacă ajung la guvernare nu-i mai votează nimeni. Nu s-a pus problema ca această moțiune să schimbe guvernul. Doamna premier nu cred c-aveti probleme la motiune sau la Congresul PSD. Veți avea însă la capitolul economie și buget”.

Ora 16:00: Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) a criticat moțiunea și a spus că Opoziția a câștigat ,,doar o mică bătălie”: ,,Dumneavoastră veniți sporadic la putere, dar nu prin alegeri, ci prin niște evenimente tragice încă nedeslușite, care contestați proprietatea privată, aveți curajul să veniți în Parlament? Vă aduc aminte cuvintele lui Lincon, mai bine să taci si să fii considerat un ignorat, decât să vorbești și să spulberi orice îndoială”.

Ora 15:42: Atilla Korodi (UDMR) critică Guvernul pentru modul în care a gestionat situația din Valea Uzului. Korodi consideră că vinovații pentru situația creată sunt Ministerul de Interne și cei doi prefecți.

Ora 15:36: Dan Barna (USR): Acest guvern nu trebuia să guverneze vreodată. A fost o greșeală. E creația unui om care s-a crezut mai presus de lege. România e o țară în care nimeni nu e mai presus de lege, așa cum a arătat votul din 26 mai.

Ora 15:25: Raluca Turcan (PNL) critică Guvernul Dăncilă: Cine ignoră votul oamenilor ignoră democrația. În 26 mai oamenii au dat un vot clar împotriva persoanei care a asigurat patronajul guvernului Dăncilă. De asemenea, oamenii au dat un vot clar împotriva ticăloșiilor PSD-ALDE: băgarea oamenilor în dubă, cozi și umilire la consulatele din străinătate, parole la intrarea în orașe, 10 august. Românii au votat împotriva corupției politice și împotriva incompetenței guvernului Dăncilă. Sunteți guvernul incompetent și democratic al lui Liviu Dragnea, care încă îl servește.

Ora 15:16: Din partea PSD vorbește Florin Iordache: „Dacă mi s-ar cere să descriu textul moțiunii, aș folosi termenul de ipocrizie. Acuzați modul în care a fost organizat votul din diaspora. Nu a protestat nimeni dintre dumneavoastră atunci când s-a emis comunicatul despre secțiile din diaspora. La fel de ipocrit e să acuzi guvernul că nu a anticipat prezența la vot, de care tot voi ziceați că a fost peste așteptări. Dacă erați onești și v-ați fi preocupat de dreptul Diasporei, ar fi trebuit să cereți președintelui să nu organizeze referendumul în aceeași zi cu alegerile. E multă ipocrizie să invoci Comisia de la Veneția, dar să nu iei în calcul că tot Comisia a recomandat să nu organizăm alt scrutin, în ziua alegerilor europene”.

Ora 14:43: Viorica Dăncilă a luat cuvântul în Parlament pentru a prezent punctul de vedere al Guvernului. Dăncilă a criticat partidele din Opoziție: „Întregul text al moțiunii arată incapacitatea opoziției de a livra un proiect pentru binele țării. Nu reprezentați o inițiativă pentru guvernare. Chiar doriți să preluați guvernarea? Nu am văzut nicio măsură, nicio idee concretă, niciun program de guvernare. Am văzut declarațiile publice ale liderilor voștri. Ce le propuneți românilor? Ce vor câștiga din venirea voastră la guvernare: sloganuri, austeritate? Dacă e așa, trebuie să le spuneți să se pregătească. Dacă ați fi știut să preluați guvernarea, ați fi alăturat moțiunii și un program de guvernare”.

Ora 14:40: Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că moţiunea de cenzură nu are şanse de reuşită, precizând că parlamentarii ALDE nu au părăsit partidul, în pofida ofertei de posturi de miniştri primite de la liderul PNL.

Ora 14:31: Digi24 anunță că numărul parlamentarilor prezenți în sală a crescut la 301

Ora 14:25: Deputatul USR Cristina Prună citește textul moțiunii. Textul integral al moțiunii aici.

Ora 14:13: A început ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Sunt prezenți 250 de parlamentari din totalul de 465, conform G4Media. Ședința comună este condusă de Marcel Ciolacu. Sunt prezenți premierul Viorica Dăncilă şi miniştri ai Cabinetului.

Live Video:

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 18 iunie 2019

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României din 18 iunie 2019. Dezbaterea și votul asupra Moțiunii de cenzură inițiate de 173 de deputați și senatoriPentru a fi la curent cu următoarele transmisiuni în direct, vă rugăm să dați like paginii Privesc.Eu!

Gepostet von Privesc.Eu am Dienstag, 18. Juni 2019

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday