Președintele Putin și-a formulat viziunea despre ceea ce așteptăm de la Ucraina pentru a rezolva problemele conceptuale ale ”liniei roșii”. Să accepte un statut neutru, să accepte să nu desfășoare arme. Întrebarea este dacă conducerea Ucrainei este pregătită pentru asta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Politico.eu

Întrebat dacă Rusia este pregătită să discute cu conducerea Ucrainei pe această temă, Peskov a răspuns: ”Dacă conducerea Ucrainei este pregătită să vorbească despre asta”.

Anterior, Vladimir Putin a refuzat să negocieze direct cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care s-a plâns că cererile de a negocia direct cu Moscova au rămas fără răspuns. După ce Rusia a atacat Ucraina, joi dimineață, Zelenski a anunțat că întrerupe relațiile diplomatice cu Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai declarat că Rusia nu poartă un război în Ucraina, ci conduce o ”operațiune specială” care vizează ”curățarea Ucrainei de naziști, poporul pro-nazist și ideologiile”.

Surse: Politico.eu, Interfax.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday