Autoritățile spun că până pe 15 iulie, 60% dintre angajații din comerț, educație, sănătate transportul public și alte domenii care furnizează servicii unui număr mare de oameni trebuie să facă prima doză de vaccin, iar până pe 15 august să fie complet imunizați.  

”Depinde de fiecare dacă se vaccinează sau nu. Dar este o chestiune personală numai atâta timp cât stai acasă. Când ieși și intri în contact cu alte persoane, ești complice al procesului epidemiologic, un lanț care răspândește acest virus periculos. Iar dacă lucrezi într-o organizație care deservește un număr mare de oameni, atunci cu siguranță nu este o chestiune personală, indiferent de echipamentul personal de protecție pe care îl porți”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Decizia vine pe fondul unei creșteri a cazurilor COVID-19 și a unei campanii de vaccinare lente.  

În ultimele săptămâni, Moscova a înregistrat o creștere constantă a numărului de noi infecții, iar azi autoritățile au anunțat 5.782 de noi infecții în capitală, 75 de decese și 12 mii de persoane internate în spital.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există în acest moment planuri de a dispune vaccinările obligatorii la nivel național.

Săptămâna trecută, Sobyanin a încercat să convingă cât mai mulți locuitori ai Moscovei să se vaccineze organizând o tombolă cu marele premiu o mașină. Deși Rusia a fost printre primele țări din lume care a aprobat un vaccin anti-Covid, rata de vaccinare este una dintre cele mai mici, doar 12% din populație primise cel puțin o doză la începutul lunii iunie. La Moscova, aproximativ 14% din cei aproximativ 12 milioane de locuitori au fost imunizați. De la începutul pandemiei, Rusia a raportat peste 5,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 127 de mii de decese.

Sursa: Deutsche Welle, The Moscow Times.

Sursa Foto: Daniel Garcia Mendoza / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday