Decizia a fost luată în urma ședinței online a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, condusă de premierul Ion Chicu, informează Guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul a declarat: „În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil,  pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”.

Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în mod special în incinta instituțiilor medico-sanitare, în transport și în unitățile comerciale, mai arată Executivul în comunicat.

În raportarea de astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat 258 de cazuri noi de coronavirus, iar bilanțul total a ajuns la 18.924. Până acum, și-au pierdut viața 635 de persoane.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday