Autoritățile separatiste transnistrene au anunțat că mai multe explozii provocate de drone au avut loc noaptea trecută în satul Vărăncău din raionul Rîbnița, în nordul regiunii. În acest sens, Ministerul de Interne a publicat mai multe fotografii în care pot fi văzute cratere, despre care susține că s-au format în urma bubuiturilor.

Informația a fost confirmată și de președintele moldovean Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă: ”Noaptea trecută au avut loc două explozii în stânga Nistrului și anume în zona fostului aerodrom militar din satul Vărăncău. Aceste explozii au fost aruncate de o drona și au vizat pista nefuncțională a unui aerodrom”.

Nici președintele, nici liderul autoproclamatei republici nu au precizat dacă au informații despre cine s-ar putea afla în spatele atacului. În raionul Rîbnița se află și comuna Cobasna, locația unui mare depozit de arme de pe vremea Uniunii Sovietice, păzit acum de militari ruși, după cum amintește Reuters. 

Astfel de incidente au mai avut loc în ultimele săptămâni în Transnistria. Dacă autoritățile regionale au dat vina pe forțele ucrainene, guvernul de la Chișinău a spus că atacurile au fost provocate de ”facțiuni pro-război” din rândul separatiștilor.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday