Echipa postului de televiziune 10TV din Republica Moldova a fost concediată, în urma difuzării unei știri, preluată de la RadioChișinău, în care este criticat președintele Igor Dodon și liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Anunțul a fost făcut de Anatol Ursu, moderatorul emisiunii Sfatul Țării,  într-o postare pe Facebook:

Din păcate, joi, întreaga redacție 10TV a fost concediată, din cauza unei știri, care peste noapte nu a mai coincis “politicii editoriale“.Cei care mă cunosc personal, dar și cei care au reușit să mă cunoască și datorită emisiunii pe care am moderat-o din Ianuarie 2017, știu prea bine că, în calitate de moderator, nu am acceptat niciodată limitări peste lista mea de invitați sau subiecte. Am încercat mereu să am emisiuni echilibrate, din postura mea de ne-jurnalist, și am crezut și cred cu tărie că am adus un serviciu indisputabil cauzei UNIRII”, se arată în postare.

Moderatorul spune că știrea pe care echipa a decis să o difuzeze nu mai poate fi găsită astăzi nici pe site, nici pe pagina de facebook a postului 10TV.

Nu știu ce s-a întâmplat între timp, și nu vreau să mă dau cu ghicitul, deși tentația speculațiilor e mare. Ceea ce pot afirma cu certitudine este că de astăzi pentru mine 10TV, dacă va mai există/reveni, este doar un alt post de televiziune, unde lucrurile pot fi spuse doar cu jumătăți de măsură”, declară Anatol Ursu.

UPDATE: Unionistul George Simion a fost expulzat luni noapte din Republica Moldova declarat de autorităţi persona non grata pentru o perioadă de cinci ani, după ce a realizat o emisiune la postul unionist 10TV.  George Simion a declarat că a fost bătut de autorități și a postat o poză cu actul de predare pătat de sânge.

„Este un nou abuz comis de autorităţile de la Chişinău împotriva unui cetăţean al României, a unui cetăţean european. Cerem Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să intervină cât mai urgent, să ceară explicaţii Chişinăului şi să identifice soluţia legală pentru ridicarea imediată a interdicţiei de călătorie peste Prut, la fraţii noştri”. a declarat Simion. 

UPDATE: Autoritățile din Republica Moldova vin cu o replică și transmit, într-un comunicat, că Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta nici un semn de violență fizică. De asemenea, documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge”. Poliția de Frontieră adaugă că nu există, până la acest moment, o plângere oficial formulată de George Simion în legătură cu ce a semnalat pe rețelele de socializare. „Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operațiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autoritățile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române.”, se arată în comunicat. 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday