Decizia instanței vine după cinci amânări în acest dosar, la cererea avocaților lui Vladimir Plahotniuc, arată Procuratura Generală a Republici Moldova într-un comunicat de presă. Autoritățile spun că, potrivit legii, urmează să expedieze autorităților Statelor Unite ale Americii toate materialele ce-l vizează pe Vladimir Plahotniuc, în vederea extrădării acestuia.

„Amintim că pe 22 mai 2020, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a obținut în instanța de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Emiterea acestei măsuri preventive a fost precedată de înaintarea învinuirii de către procurori în privința acestuia, pe capetele de acuzare enunțate de Procurorul General în briefingul de presă din 18 mai 2020: escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale. Pentru aceste infracțiuni, legislația  prevede pana la 15 ani inchisoare”, mai transmite Procuratura.

Pe 29 mai, zece imobile deținute de Vlad Plahotniuc au fost puse sub sechestru, prin decizia Judecătoriei municipiului Chișinău.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday