Formațiunea politică este acuzată că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova, fiind finanțată din exterior și sprijinită de către serviciile secrete rusești, transmite G4Media. Astăzi, Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de guvern și a hotărât că Partidul Politic „Șor”, condus la fostul deputat fugar Ilan Șor, este neconstituțional.

Se admite sesizarea Guvernului cu privire la verificare constituționalității Partidului Politic „Șor”. Se declară neconstituțional Partidul Politic „Șor” înregistrat în registrul de stat al persoanelor juridice cu numărul 21 IDNO 1016620006611 cu sediul în strada Vasile Lupu nr. 36 municipiul Orhei”, a decis Curtea, conform publicației Ziarul de Gardă.

La scurt timp, președintele Maia Sandu a scris pe Facebook că această decizie a Curții Constituționale era una de așteptat, deoarece cetățenii vor să trăiască într-un stat democratic. “Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei Curții Constituționale și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii”, a adăugat aceasta.

Sursă Foto: Facebook/ Curtea Constituțională a Republicii Moldova

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday