În studiile clinice ale grupului farmaceutic au fost incluși 3.700 de copii cu vârste între 12 și 17 ani. Moderna a arătat că la două săptămâni după administrarea primei doze, eficacitatea vaccinului a fost de 93%, iar după administrarea rapelului, nu au identificat niciun caz de coronavirus, față de patru în grupul de control, care a primit placebo.

În rezultatele studiilor, compania a notat că serul declanșează același răspuns imunitar ca și în cazul adulților și că efectele adverse sunt aceleași: durere locală, durere de cap sau oboseală. În aceste condiții, săptămâna viitoare Moderna va cere de la Administrația americană pentru Medicamente și Alimente (FDA) autorizarea vaccinului pentru această categorie de vârstă. Până acum, SUA și Canada au autorizat vaccinul Pfizer pentru persoanele de peste 12 ani. 

În SUA, 14% din persoanele confirmate cu coronavirus sunt copii, iar de la începutul pandemiei au murit 316 minori din cauza bolii, potrivit datelor Academiei Americane de Pediatrie, citate de AP.

În paralel, atât Moderna cât și Pfizer desfășoară studii și în rândul copiilor mai mici, cu vârste între șase luni și 11 ani, care primesc doze ajustate ale serurilor. Primele rezultate sunt așteptate în toamnă.

Surse alternative: AP, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday