Moderna a măsurat nivelul de anticorpi în rândul a 20 de persoane, la 29 de zile după administrarea boosterului. În cazul unui booster de 50 de micrograme de ARN mesager (cantitatea autorizată), nivelul de anticorpi a fost de 37 de ori mai mare față de cel observat la persoanele imunizate cu doar două doze. În cazul unui booster de 100 de micrograme, gradul de protecție a crescut de 83 de ori.

Compania mai transmite că doza booster în compoziție mai mare (100 de micrograme) a fost bine tolerată, iar frecvența efectelor adverse a fost similară ca în cazul primelor două doze (și ele tot de 100 de micrograme).

Rezultatele studiului sunt încurajatoare, scrie Bloomberg, în contextul în care producătorii de vaccinuri își testează serurile în mai multe scheme de administrare, pentru a vedea cât de bine luptă ele cu noua variantă sau dacă este nevoie de noi formule. La fel ca Pfizer, și Moderna lucrează la un vaccin adaptat Omicron, pentru care vrea să înceapă testarea la începutul anului viitor.

La începutul lunii, Pfizer și BioNTech au anunțat vaccinarea cu două doze nu oferă un grad de protecție adecvat în fața Omicron, pe baza unor teste efectuate în laborator, după ce au constatat o reducere de 25 de ori a tirului de anticorpi neutralizanți.

Sursa: Bloomberg.

Sursa foto: Marion Meyer | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday