Eficiența vaccinurilor anti-Covid bazate pe tehnologia ARN mesager de la Moderna și ale companiei rivale Pfizer a determinat specialiștii să utilizeze noua tehnologie pentru a dezvolta și alte vaccinuri și terapii care vizează, în special, boli greu de tratat.

Pfizer lucrează, de asemenea, la un vaccin pe bază de ARN mesager pentru zona zoster și se estimează că studiile clinice vor începe în a doua jumătate a anului.

Dacă vor avea succes, ambele companii vor concura cu vaccinul în două doze Shingrix al producătorului GlaxoSmithKline, care a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA în 2017.

Zona zoster se dezvoltă de obicei la adulți mai în vârstă care au fost contaminați cu varicelă sau cu virusul varicelo-zosterian în tinerețe. Se caracterizează printr-o erupție cutanată dureroasă care, în general, dispare în decurs de o lună.

Vaccinul împotriva zonei zoster de la Moderna vizează virusul varicelo-zoster. Compania dezvoltă, de asemenea, un vaccin împotriva cancerului și un vaccin împotriva virusului herpes simplex-2, care cauzează herpesul genital, o boală cu transmitere sexuală.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday