Pentru noua formulă, Moderna combină proteina spike din vaccinul ARN mesager anti-Covid cu glicoproteinele din vaccinul experimental pe care-l dezvoltă împotriva gripei sezoniere. Glicoproteinele sunt proteine cu rol în numeroase procese fiziologice, inclusiv în imunitate, reproducere și protecția celulelor și a organismelor.

Astăzi anunțăm primul pas în noul nostru program de vaccin respirator cu dezvoltarea unui vaccin cu doză unică care combină un rapel împotriva Covid-19 și un rapel împotriva gripei. Credem că acesta este doar începutul unei noi ere a medicamentelor bazate pe informații“, a spus Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna.

Totodată, șeful Moderna spune că tehnologia ARN mesager poate rezolva “cele mai mari provocări ale sănătății, de la boli care afectează milioane de oameni, la boli foarte rare care afectează doar câteva zeci de persoane, la medicamente personalizate până la nivel individualizat“.

În același comunicat, compania farmaceutică americană precizează că titrurile de anticorpi au fost robuste după administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid la participanții unui studiu de fază a doua.

Mai informează că dezvoltă patru vaccinuri adaptate celor patru variante de virus considerate periculoase, iar trei dintre ele au intrat deja în fazele de testare.

Surse alternative: Moderna, MarketWatch.

Sursă foto: Boarding1now | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday