Imaginea a fost surprinsă de instrumentul Hope EXI, de la o altitudine de 24.700 km deasupra suprafeței Planetei Roșii. Polul nord al lui Marte se află în partea stângă de sus a imaginii. În centru, abia ieșind în lumina soarelui, se află Olympus Mons, cel mai mare vulcan din sistemul solar. Cei trei vulcani aliniați sunt Ascraeus Mons, Pavonis Mons și Arsia Mons. La est se află sistemul de canioane Valles Marineris. 

Hope a intrat pe o orbită, astfel poate studia vremea și clima planetei și va observa și discul complet al lui Marte. Această primă imagine va fi urmată de multe alte vederi similare. Modulul rulează acum într-o elipsă în jurul lui Marte și va urmări modul în care energia se mișcă prin atmosferă.

În ziua în care sonda Hope a făcut această fotografie, misiunea chineză Tianwen-1 a ajuns pe Marte. Are la bord un rover care va fi expediat pe suprafața planetei în lunile următoare. Săptămâna viitoare, Roverul Perseverance al SUA va ajunge și el pe Marte și va încerca să aterizeze în craterul numit Jezero.

Sursă: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday