Ministrul de externe al Ucrainei a reacționat furibund la comentariile președintelui francez Emmanuel Macron, care a spus că ”nu trebuie să umilim Rusia”.

Într-un interviu publicat sâmbătă, Macron a declarat pentru ziarele regionale din Franța:Nu trebuie să umilim Rusia, astfel încât în ​​ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice. Sunt convins că este rolul Franței să fie o putere de mediere”. Totuși, acesta a adăugat că ”i-am spus lui Putin că face o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie”.

La scurt timp, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a reacționat pe Twitter și a spus că ”apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franța și orice altă țară care ar cere asta. Pentru că Rusia este cea care se umilește. Mai bine ne concentrăm cu toții pe modul prin care să punem Rusia la locul ei. Acest lucru va aduce pace și va salva vieți”.

Emmanuel Macron a menținut deschisă o linie de comunicare cu Kremlinul și a zburat la Moscova în februarie, într-un efort eșuat de a descuraja Rusia să invadeze Ucraina.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday