Proiectul a fost transmis de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor împreună cu CNAIR la data de 22 Noiembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de peste 968 de milioane de lei din care valoarea totală eligibilă, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, este peste 811 milioane.

„Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanțării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 de kilometri de drum nou, din care 16,269 km de autostradă, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier și 7 intersecții. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile și pentru autovehiculele grele”, precizează Lucian Bode.

Ministrul a mai spus că aceasta va fi prima porțiune de autostradă pentru zona Moldovei: „Astfel, prima porțiune de autostradă pentru zona Moldovei, și anume Varianta de ocolire a Bacăului, beneficiază începând de astăzi de finanțare europeană”.

Sursă: pagina oficială a ministrului Transporturilor

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday