• Nelu Tătaru a acordat un interviu RoHealthReview.ro și Sanatatea.TV în care a vorbit despre situația managerilor de spitale, unde a reiterat că 80% dintre managerii unităților din România nu corespund standardelor.
  • Ministrul propune ca instituirea managerilor în funcție să fie realizată printr-un examen organizat la nivel național: „Atât accesul acestora într-o funcție de manager să se facă printr-un examen național, nu doar strict local, în care sunt alți parametri de evaluare. Și acum se evaluează indicatorii managerilor, dar acei manageri sunt deja acolo”.
  • Totodată, acesta a precizat că există mai multe cereri de schimbare a indicatorilor pentru această funcție: Să nu credeți că nu ne confruntăm cu numeroase cereri de modificare a indicatorilor. Și nu în sens pozitiv, în sens negativ, fiindcă toată lumea știe că se apropie o evaluare. Dar, repet, suntem la 14 ani de o lege, 95/2006, o lege care a suferit de-atunci peste 1.500 de amendamente, nu o mai recunoaștem pe cea inițială și cred că totuși am trecut în altă etapă, grăbită de această pandemie în care trebuie să facem ceva în sistemul medical românesc”.
  • Nelu Tătaru mai spune că este nevoie de o reformă masivă în Sănătate și de o nouă lege a Sănătății: „Am schimbat mult și sistemul, am schimbat mult și mentalitatea și credem că suntem într-o altă etapă, în care ar trebui să ne așezăm la nivel european, începând cu managementul unităților sanitare, începând cu DSP-ul, începând cu Ministerul. […] Sunt multe de schimbat în medicina din România”.

Sursă: RoHealthReview.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday