Alexandru Rafila a declarat în această dimineață că evoluția celor doi pacienți veniți din Africa de Sud la care a fost confirmată tulpina Omicron este bună, ambii sunt în izolare, unul dintre ei este asimptomatic, iar celălalt are simptome foarte ușoare “precum cele de răceală”.

Trebuie să fim conștienți că nu putem decât întârzia răspândirea Omicron în România, este posibil chiar să mai existe deja și alte cazuri, pentru că a existat o circulație a persoanelor între Europa și sudul Africii, înainte de identificarea acestei noi tulpini”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătății a mai precizat că la ședința convocată de premierul Ciucă la guvern, la ora 11, “vom face o analiză rapidă a situației și vom stabili care vor fi măsurile pentru limitarea și întârzierea răspândirii rapide a tulpinii Omicron în România. Acestea vor fi însă măsuri temporare”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday