Întrebat despre aprovizionarea cu pastile cu iodură de potasiu, Alexandru Rafila a răspuns: ”Este o problemă legată de contextul actual. Vedeți că în vecinătatea granițelor României se desfășoară un conflict de mare amploare. În mod evident există și o memorie colectivă legată de incidentul întâmplat în anul 1986 pe teritoriul Ucrainei și este normal ca autoritățile de sănătate publică să acționeze rapid și să găsească o soluție pentru orice incident ar apărea legat de zona această nucleară, fără a îngrijora lumea.

Trebuie să furnizăm populației unul dintre elementele care reduc impactul unui posibil incident, nu probabil, ci posibil. Unul dintre ele este această protecție sau prevenție care nu se administrează decât în orele care urmează unui astfel de incident, doar la recomandarea autorităților de sănătate publică. Lucrul acesta ca să poată să fie posibil, pastilele trebuie să fie în posesia populației. Săptămâna aceasta facem campania de informare și, începând de săptămâna viitoare, distribuția la toți cei care sunt eligibili, în principiu populația cu vârsta de până în 40 de ani.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday