Nelu Tătaru a precizat la Digi24 că dacă numărul de îmbolnăviri va crește se iau în considerare noi restricții, pentru a „izola focarele”.

„S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare. În ultimele două săptămâni o parte din cetățeni nu au respectat regulile, a crescut transmiterea comunitară. S-a decis să amânăm a patra linie de măsuri de relaxare. Noi evaluăm, iar dacă evoluția va fi favorabilă vom reveni asupra deciziei”, a precizat acesta.

Totodată el a completat, spunând că decizia unor noi relaxări va putea fi luată și mai repede de două săptămâni, dacă numărul infectărilor scade: „Dacă avem o săptămână stabilă ne vom putea gândi la măsuri de relaxare. Începând cu 15 mai am avut relaxări, s-au deschis multe unități. Dar fiecare moment a fost asumat atât de Guvern, cât și prin existența normelor de aplicare pentru o activitate economică. Agentul economic are și el o răspundere”.

„Rămâne un test de maturitate. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul pandemiei”, a mai spus ministrul.