Nelu Tătaru a precizat la Digi24 că dacă numărul de îmbolnăviri va crește se iau în considerare noi restricții, pentru a „izola focarele”.

„S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare. În ultimele două săptămâni o parte din cetățeni nu au respectat regulile, a crescut transmiterea comunitară. S-a decis să amânăm a patra linie de măsuri de relaxare. Noi evaluăm, iar dacă evoluția va fi favorabilă vom reveni asupra deciziei”, a precizat acesta.

Totodată el a completat, spunând că decizia unor noi relaxări va putea fi luată și mai repede de două săptămâni, dacă numărul infectărilor scade: „Dacă avem o săptămână stabilă ne vom putea gândi la măsuri de relaxare. Începând cu 15 mai am avut relaxări, s-au deschis multe unități. Dar fiecare moment a fost asumat atât de Guvern, cât și prin existența normelor de aplicare pentru o activitate economică. Agentul economic are și el o răspundere”.

„Rămâne un test de maturitate. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul pandemiei”, a mai spus ministrul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday