Ministrul Sănătății și-a depus în această dimineață mandatul, în plină criză de coronavirus. Premierul Ludovic Orban a confirmat că acesta și-a depus mandatul și a declarat că regretă demisia acestuia. Șeful Executivului a anunțat că îl propune pentru funcția de ministru rămasă vacantă pe secretarul de stat Nelu Tătaru.

Victor Costache anunța ieri că toți locuitorii Capitalei urmează să fie testați pentru coronavirus.

Ludovic Orban:

„Am luat act de această demisie. Îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie, pentru a putea să se emită decretul de revocare.

Aproape cinci luni, Victor Costache a făcut parte din Guvern, am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical. Regret demisia domnului ministru, dar o înțeleg. Îi mulțumesc pentru buna colaborare.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/556709438300047/UzpfSTEyNzk3OTE2Nzk0MToxMDE1OTc0NjE5NDQxMjk0Mg/

Îi voi propune în funcție pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost și va fi în prima linie a bătăliei cu coronavirus.

L-am informat de intenția mea de a-l propune ministru. Voi continua să întăresc echipa de la Ministerul Sănătății. Rămânem concentrați pe toate obiectivele stabilite”.

Un secretar de stat din minister menționa, după declarația lui Costache, că acțiunea este un proiect pilot și urmează să fie testate „toate aglomerațiile urbane”.

Știre în curs de actualizare

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday