Exercițiul, numit Vostok-2018 (Est-2018), va avea loc în districtele militare ruse din centrul și estul țării, între 11 și 15 septembrie, și va implica aproape 300 de mii de trupe, mai mult de o mie de aeronave militare și două dintre flotele navale ale Rusiei, a declarat Sergei Shoigu, potrivit Reuters.

,,Manevrele vor fi cele mai mari de la exercițiul militar sovietic Zapad-81 (Vest-81) din 1981. În unele privințe vor repeta aspecte ale Zapad-81, dar în alte privințe va fi la o scară mai mare”, a mai precizat ministrul.

Presa internațională notează că exercițiul va avea loc într-o perioadă de tensiune sporită între Occident și Rusia, care este preocupată de ceea ce se spune că este o construcție nejustificată a alianței militare a NATO pe flancul de vest. Pe de altă parte, NATO a declarat că și-a consolidat forțele în Europa de Est pentru a descuraja acțiunea militară a Rusiei după ce Moscova a anexat Crimeea Ucrainei în 2014 și a susținut o revoltă pro-rusă în estul Ucrainei. 

Potrivit Reuters, Japonia s-a plâns deja de o consolidare a forțelor militare rusești în Orientul Îndepărtat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday