Marius Budăi, ministrul Muncii, a avut o intervenție telefonică la postul Antena 3, unde a declarat: ”Nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pe acele venituri care depășesc salariul președintelui. Vorbim despre veniturile care depășesc, deci nu de salarii. Vom comunica clar și transparent când va fi decizia luată”.

În coaliția de guvernare există însă un dezacord pe această temă, lansată în spațiul public de către PSD în urmă cu câteva săptămâni. Lunea trecută, președintele Iohannis și premierul Ciucă au declarat că statul nu va renunța la cota unică de impozitare, iar cel puțin în acest an nu vor fi introduse noi taxe și impozite.

Din funcția de președinte, Klaus Iohannis a încasat 178.391 de lei pe parcursul anului fiscal trecut, conform declarației de avere completate în luna iunie 2021, care poate fi consultată AICI.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday