Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune despre Klaus Iohannis că îndeamnă la nerespectarea Constituției și a unei decizii a Curții Constituționale.

Cred că ce face preşedintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Cel mai periculos precedent pentru că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale”, a spus Tudorel Toader miercuri dimineață.

Întrebat de jurnalişti despre declaraţiile preşedintelui legate de ameninţările la adresa magistraţilor transmise de Liviu Dragnea la un post de televiziune și transmise prin discursurile de la mitingul PSD, Toader a răspuns: “Ministrul Justiţiei nu comentează ce declară alţii, fie el si preşedintele republicii, care a devenit foarte cunoscator în ale Dreptului Constituţiional”.

Klaus Iohannis a declarat cu o zi înainte: Decizia CCR naște foarte multe întrebări. Avem un nou super ministru al Justiției care decide și Președintele execută? Ce mai este CSM-ul? Sunt dispus să pun aceste întrebări într-o dezbatere publică. Referendumul poate fi finalul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday