Ministrul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a Adinei Florea la conducerea DNA, în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. Șase candidați și-au depus dosarele pentru a ocupa funcția de procuror-șef la DNA.

Comunicatul Ministerului Justiției:

„În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA .

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție.”

Reamintim că este cea de-a doua procedură lansată de ministrul Justiției. Prima oară, Tudorel Toader a respins toate cele patru candidaturi pentru șefia DNA. Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader anunța marți, pagina sa de Facebook că urmează ca joi să facă anunțul: „Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA ! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face cunoscută propunerea pentru procurorul-șef DNA, precum și programele de management”.

Candidații pentru funcția de procuror-șef al DNA au fost:

Adina Florea este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Timp de mai mulţi ani, Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, ulterior ocupând şi funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Sorin Armeanu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Este procuror din 1997.

Gabriela Scutea este fost procuror general adjunct al României şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. A fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior și este procuror la Secția Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. El a fost detașat la Ministerul Apărării Naționale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani. Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcția de procuror-șef al DIICOT.

Andrei Bodean este procuror la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

Paula Tănase este procuror la Parchetul Curții de Apel Galați, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. Tănase a candidat și în 2012 pentru conducerea DNA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday