Tudorel Toader a oferit în cadrul unei emisiuni la Antena 3 câteva precizări suplimentare cu privire la raportul pentru revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General. Ministrul susține că deși a prezentat doar 20 de motive, ar fi putut scrie ,,mult mai multe”.

De asemenea, ministrul Justiției l-a acuzat pe Augustin Lazăr că le-a angajat la Parchet pe o membră a comisiei care a evaluat candidații pentru postul de Procuror General, dar și pe trei procurori de la Inspecția Judiciară: ,,La momentul în care Augustin Lazăr era audiat pentru a deveni candidat pentru funcția de Procuror General făcea parte din comisie și o distinsă doamnă de la minister. Pe cine a luat domnul Lazăr consilier? Pe aceeași distinsă doamnă.

Știți că la un moment dat Inspecția Judiciară a făcut verificări. Raportul a fost majoritar favorabil. Pe cine a luat domnul Lazăr la parchet? Pe aceleași doamne care au fost în control”.

Vorbind despre dosarul de candidatură pentru funcția de Procuror General depus de Augustin Lazăr, ministrul a spus încă o dată că acesta a fost incomplet: ,,Eu am o convingere mai veche despre domnul Lazăr și pe care mi-o consolidez. Eu spuneam că dacă eu eram ministru nici nu îi dădeam accesul la interviu, nu intra în procedura de numire. Pentru că n-a depus un dosar conform legii și regulamentului, a trimis în penultima zi de înscriere un mail unde a atașat un CV. De unde știm că e așa?

Ca să nu-l credem nici pe el, nici pe mine știm că înscirerea s-a terminat pe 16 martie 2016, dar pe 18 martie ministerul se adresează CSM cu solicitarea de a furniza informații privind evaluarea profesională și eventuale sancțiuni. Astfel, confirmă că dosarul era incomplet. CSM-ul nu a răspuns absolut nimic la solicitare”.

De asemenea, ministrul a spus că deși era dosarul nu conținea toate elementele, CSM-ul a avizat propunerea și nu a făcut referire la ,,aceste două probleme iar Cotroceniul dă ordinul de numire”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday