Ministrul de Interne al Italiei, totodată vicepremierul țării, a declarat că dușmanul real al Europei este Jean-Claude Juncker și birocrația de la Bruxelles, care impune restricții bugetare și deschiderea frontierelor.

Într-o ședință la care a participat și Marine Le Pen, la un eveniment de la Roma, Salvini a afirmat că alegerile parlamentare europene de anul viitor vor reprezenta o confruntare între cei axați pe crearea de locuri de muncă și cei mai preocupați de impunerea austerității, cum ar fi Juncker, președintele Comisiei Europene și Pierre Moscovici, șeful politicii economice a Uniunii Europene, transmite Bloomberg.

Suntem împotriva dușmanilor Europei – Juncker și Moscovici – închiși în buncărul de la Bruxelles“, a spus Salvini. “Politica de austeritate din ultimii ani a crescut datoria italiană și a sărăcit Italia“, a mai adăugat acesta

Bloomberg notează că populiștii care stabilesc ordinea de zi în Italia își pregătesc atacurile împotriva UE, pregătindu-se pentru următoarea bătălie în privința bugetului din 2019. Salvini și aliatul său, Luigi Di Maio, consideră că alegerile europene din luna mai sunt o șansă de a renunța la regulile bugetare impuse de instituțiile europene.

“Spun celor care se gândesc să speculeze economia italiană că își pierd timpul și risipesc bani pentru că nu ne vom întoarce”, susține Salvini.

Analiștii Blomberg mai transmit că Salvini și Di Maio încearcă să-și mențină impulsul în urma preluării puterii politice în Italia, iar UE și majoritatea investitorilor nu vor fi de acord cu planurile Italiei de a reduce taxele și de a crește cheltuielile de personal către instituțiile italiene.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-10-08/salvini-says-juncker-s-austerity-regime-europe-s-real-enemy-jn05rora

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday