Ministrul Sănătății l-a informat pe comisarul european pentru Sănătate despre problemele de aprovizionare cu medicamente și echipamente pentru secțiile ATI, precum și despre evoluția pandemiei în țară. Comisarul s-a angajat să ajute în gestionarea crizei sanitare.

Ministerul Sănătății precizează că ministrul interimar Cseke Atilla a discutat la telefon cu Stella Kyriakides, comisarul pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, despre problemele de ordin sanitar cu care se confruntă România în prezent.

Cei doi oficiali au discutat subiecte de interes pentru consolidarea răspunsului și rezilienței UE la criza sanitară determinată de pandemia COVID-19. Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar”, se arată în comunicatul de presă emis de minister.

“Am discutat astăzi cu ministrul român al Sănătății, pentru a-mi oferi sprijinul în criza sanitară cu care se confruntă acum România. Pericolul Covid-19 rămâne foarte real. Lucrăm activ să ajutăm România și și toate statele membre care au nevoie”, a scris pe Twitter și Kyriakides.

Amintim că, în urma activării Mecanismului european de Protecție Civilă, Ungaria a preluat astăzi din România primii zece pacienți cu Covid, care vor fi tratați în secțiile ATI din Szeged și Debrecen. Țara vecină s-a angajat să îngrijească până la 50 de pacienți români. De asemenea, autoritățile române au primit 250 de concentratoare de oxigen din partea Poloniei și Olandei, iar la începutul săptămânii, au fost aduse din Italia 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, necesare în tratarea pacienților cu coronavirus.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday