Precizările lui Eugen Teodorovici au venit în cadrul unei emisiuni la Antena 3. De asemenea, el a vorbit și și despre proiectul aministiei fiscale, despre care a spus că va conține și facilități pentru companiile care nu au avut datorii la stat.

,,O țară trăiește din împrumuturi. Aceste operațiuni se fac zilnic. Orice stat se împrumută, dar noi nu plătim pensii și salarii din aceste împrumuturi. Nu ne vom împrumuta însă masiv. Acest guvern nu va spune niciodată că nu se poate la ceea ce înseamnă investiții”, a mai spus el.

În ceea ce privește proiectul pentru amnistia fiscală, Eugen Teodorovici a declarat că este, în fapt, o restructurare fiscală: ,,Au fost multe păreri. Se va definitiva un astfel de proiect. Hai să-l numim restructurare fiscală. Este important să dăm o șansă unei companii să reintre în economie. Nu va fi doar un segment. Vor fi vizate și companii de stat sau private. Companiilor care n-au datorii la stat le vom da anul viitor o facilitate, dacă au fost la zi cu plățile”.

De asemenea, ministrul a spus că mâine va fi publicată execuția bugetară: ,,E adevărat, a întârziat. Executia arată foarte bine și ANAF a facut un pas important în direcția pe care am impus-o și anume de a crește partea de colectare. Este un record în colectare, de la înființarea ANAF până în prezent. E recordul absolut. Mai mult, deficitul la 7 luni de zile este 1,26%, adica suntem exact în parametrii pe care Parlamentul, Guvernul, i-a anticipat, i-a aprobat, așa că nu trebuie să fie niciun element de risc”.

Declarațiile ministrului Finanțelor:

La minister colegii nu vin doar să ceară bani, ci să aducă soluții. Aș încerca să fiu cât mai exact. Oamenii să înțeleagă care este realitatea. Domnul președinte a aprobat un buget la începutul acestui an. A avut atunci toate măsurile pe care Guvernul și le-a asumat. L-a promulgat. Astfel de referiri că se prefigurează o catastrofă la nivel național sunt false. În cel mai rau caz, asta e o discuție care se poartă într-un cadru restrâns, cu Guvernul, cu ministerul. Chiar dacă ar fi așa ceva adevărat, dar nu este adevărat, nu faci publică o astfel de declarație.

Românii pe acest an au avut și pensiile și salariile la timp. În orice țară, în orice stat, anumite situații se discută într-un cadru.Și chestiunea de pestă porcină o discuți într-un cadru de acest tip. Doamna ministru a ridicat in CSAT subiecte de interes, replica fiind că nu ține de competența CSAT-ului.

Președintele vorbește de rectificare, ne dă sfaturi să o facem parțial. Așa ceva nu este posibil. Sunt multe controverse, tocmai de asta președintele nu trebuie să iasă în acest fel public.

Fondul de rezervă al primului ministru este astăzi zero. Am tot dat la inundații, calamități, pestă porcină. 

Sunt contracte pentru forumul din septembrie (discuția cu bugetul administrației prezidențiale). Nu cred că un război între oameni politici face bine acestei țări. Noi nu ne jucăm când raportăm execuția, nu îți permiți să falsifici o cifră. O să îi spunem președintelui că există bani cel puțin până la cealaltă rectificare.

Am avut o discuție vis a vis de modul în care noi primim ratingul de țară. România este peste multe state din cele 27 membre la criteriile pe care aceste agenții le iau în calcul.

Niciodată nu o să tai ca ministru de la Pilonul II.

Aveam în structurile de conducere procurori. Am cerut detașarea pentru că nu mi se pare corect. Nu mai accept ca oamenii de la ANAF să fie detașați la parchete.

De anul viitor când orice om va plăti taxele către stat nu va plăti comision. Vom stabili asta cu băncile.

Domnul președinte nu figurează la Fisc cu datorii. La nivelul fiscului în 2016 acțiunile nu au fost cele potrivite, aceasta este suspciunea mea. De asta am declanțat acest control, ca să știu exact cine a făcut sau cine nu a facut ce trebuia, în această speță. Vis a vis de această casă. Casa respectivă, pentru care s-a încasat o chirie pentru care s-a plătit la stat impozit, de când am cerut notarului de la Sibiu să o treacă în cartea funciară procedura a fost suspendată. Am cerut Ministerului Justiției să ne spună dacă notarul a avut temei să suspende solicitarea inițiată de Fisc. Aștept un răspuns de la minister.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday