Acum, în ultima ședință de coaliție, s-a luat această decizie, de a intra cu măsura în implementare, cu o ordonanță de urgență, pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice“, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Totodată, ministrul a explicat criteriul pe care se va baza acordarea unei astfel de scutiri temporare de la plata ratelor:

Criteriul principal va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor pe familie sau companie cu 25% față de perioada anului trecut. În pandemie, criteriul principal a fost scăderea veniturilor. La companie, evident, va fi raportat la costurile referitoare la utilități“, a mai declarat Câciu, care a completat:

Evident, nu este o măsură pentru toată lumea. Este o măsură pentru cei care au dificultăți în plata ratelor, o măsură care implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o va face, fiecare dintre cetățeni, pentru că, așa cum a fost și măsura din pandemie, la finalul amânării acestor rate se va prelungi într-adevăr scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar nu este o scutire de plată, este o amânare.

Cu toate acestea, ieri, Marcel Ciolacu a fost întrebat cine va putea beneficia de amânarea ratelor bancare: “Cine dorește. Veți vedea în ordonanță, și companiile și persoanele fizice“, a răspuns Ciolacu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday