Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut o conferință de presă în care a amintit scenariile de funcționare în cazul unităților de învățământ,  în funcție de incidența cazurilor Covid dintr-o localitate și de rata de vaccinare. Principalele declarații:

  • Legislația se raportează la rata de vaccinare din fiecare zi de vineri. Dacă este sub 60% și incidența Covid peste 3 la mie, de lunea viitoare școlile intră în online.
  • Repet, vorbim, pe lângă școli, și de grădinițele în care rata de vaccinare în rândul personalului angajat este sub 60% și unde incidența în localitate este peste 3 la mie.
  • Este nevoie de o adaptare a noilor reguli la nivel național și vom discuta cu ministrul Sănătății.

Respectivele scenarii de funcționare a unităților de învățământ au fost decise toamna trecută, după vacanța forțată de două săptămâni acordată în octombrie. După vacanța de sărbători, elevii au revenit la ore pe 3 ianuarie, iar preșcolarii astăzi, 10 ianuarie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday