“Avem peste 193 de mii de persoane vaccinate, angajați în sistemul de învățământ. Progresul înregistrat de la ultima raportare, când erau 185 de mii de cadre didactice vaccinate, este foarte mic. Puțin peste opt mii de cadre didactice s-au vaccinat pe toată perioada de vară, în timp ce în ultimele zece zile s-au vaccinat nouă mii de elevi”, a explicat Sorin Cîmpeanu. Procentul angajaților din sistemul de învățământ este de 61%, “dublu față de media națională”, după cum a subliniat Cîmpeanu.

Ministrul Educației spune că numărul elevilor vaccinați a depășit pragul de 15% și, în acest moment, una din trei persoane vaccinate la nivel național cu vaccinul Pfizer este elev. “Este un progres important de 4.500 elevi vaccinați în ultimele cinci zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16-19 ani și 2.000 din categoria 12-15 ani”, a precizat Cîmpeanu. 

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că vor fi disponibile centre mobile de vaccinare în școli, după ce va putea fi comunicat către Comitetul Național de Vaccinare numărul copiilor care vor dori să se vaccineze și care beneficiază de acordul părinților sau tutorilor legali.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu în acest moment există un stoc de peste 30 de milioane de măști. “Este mai mult decât suficient pentru a fi puse la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice. Sunt în școli”, a spus ministrul.

Ministrul Educației a anunțat totodată, că săptămâna viitoare vor fi demarate concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Vor putea fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din cadrul unităților de învățământ preuniversitar. În acest fel, concursurile vor putea fi demarate pentru ocuparea posturilor de director în toate școlile din România, de marți 14 septembrie”, a precizat Cîmpeanu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday